Tajemství španělské kuchyně

Strávili jste letošní letní dovolenou ve Španělsku a stýská se Vám po tamějších lahodných dezertech? Nesmutněte, neboť báječné španělské dezerty si můžete připravit také doma ze španělských potravin značky Bassta.

Kouzlo španělských dezertů

Španělé patří mezi labužníky, kteří si umí dobré jídlo nejen připravit, ale také ho rádi konzumují. Po dobrém hlavním jídle si jen málokdy odpustí sladkou tečku. Rozmanitost chutí dezertů je ovlivněna regionem, z kterého pochází. Maurové, kteří mimo jiné od 8. Do 15. století ovládali jižní Španělsko a Portugalsko, zanechali odkaz v podobě sladkostí postavených na mandlové bázi a severní sousedí Španělů Francouzi zase nabídli bohaté krémové chuťovky. Ať už navštívíte ve Španělsku jakýkoliv region, vždy si přijde na své Váš mlsný jazýček. Nejznámějším dezertem na celém Pyrenejském poloostrově jsou milované churros. Jde o tradiční smažené podlouhlé pečivo, které se svým vzhledem velmi podobá naším koblihám. Lahodnou chuť churros zvýrazní skořice a šálek horké čokolády. Díky nenáročné přípravě na otevřeném ohni se staly oblíbenou pochoutkou, dnes jsou k dostání téměř kdekoliv.

Připravte si doma španělskou sangrii

Především v létě patří ke Španělsku neodmyslitelně také broskvová sangria, kterou můžete připravit ve Vaší kuchyni z gastro balení ovoce od BMC Brno. Na vyhotovení sangrie budete potřebovat pár plátků broskve, červené víno, svitky skořice, broskvový džus a brandy. Postup na přípravu sangrie je naprosto jednoduchý. Svitky skořice necháte několik hodin předem vyluhovat ve víně nebo můžete použít mletou skořici. Přidáte džus, na plátky nakrájené broskve a brandy. Necháte vychladit a můžete podávat s ledem. V portfoliu firmy BMC Brno – www.bassta.cz – objevíte broskve nakrájené na kostičky, na plátky i broskve půlené. Letošní léto se pomalu blíží ke svému konci, avšak chuť na španělské delikatesy je nekonečná.

Separator image Publikováno v kategorii Tipy & rady.