Léto plné kvalitních španělských potravin

Čekáte návštěvu a ráda byste připravila lahodný ovocný dezert? Nepečený koláč s ananasem zvládnete levou zadní.

Lahodný ananasový nepečený dezert

K přípravě nepečeného koláče s ananasem budete potřebovat strouhaný kokos, mandle, sůl, kondenzované mléko, vodu, plátky želatiny, máslo, ananasový džus, kousek zázvoru, limetku, citron, vejce, cukr, lžičky kurkumy a sůl. Vršek dezertu můžete ozdobit kousky ananasu od BMC Brno katalog.bmcbrno.cz/ananas/. Postup tohoto dezertu je snadný a rychlý. Nejprve v misce promícháte kokos, rozmixované mandle, špetku soli, kondenzované mléko a vodu. Poté nandáte těsto do formy o průměru 28 cm a vložíte do lednice. Krém připravíte ze želatiny, kterou předtím namočíte do ledové vody, a rozpuštěného másla. Očištěný zázvor najemno nastrouhejte. Limetku a citron vymačkáte do hrnce, přelijete ananasovým džusem, přidejte zázvor a vyklepněte vejce. Vlijte máslo, vsypte cukr a kurkumu. Směs přiveďte za stálého míchání pod bod varu, na vršek poskládejte kousky ananasu, vmíchejte želatinu a vše přelijte na korpus. Přes noc nechejte ztuhnout. Tímto lahodným dezertem okouzlíte jak dospělé, tak jejich ratolesti.

Oslavte léto se španělským vínem Old Porter

K létu neodmyslitelně patří kromě ananasu a jiných exotických druhů ovoce také broskve. Jako dezert k nedělnímu obědu můžete připravit broskvovou smetanovou pěnu. Připít si můžete jedinečným španělským vínem Old Porter. Na vínu Vás zaujme nejen jeho sladká, jemná a hřejivá chuť, ale také jeho zářivá a průhledná barva s odstíny mahagonu a jodu. Komplexní aroma rozinek je prostoupeno tóny dřeva a jemného kouře. Víno Old Porter se skvěle hodí jako digestiv i aperitiv. Přidat můžete také kostky ledu, které podtrhnou skvostnou chuť vína. Víno pochází ze španělské oblasti Montilla-Moriles a bylo vyrobeno z odrůdy Pedro Ximénez. Tradičně se prodávají tři druhy tohoto vína a to Old Porter Pink, Old Porter Rich Sweet Wine a Old Porter White Sweet Wine.

Separator image Publikováno v kategorii Tipy & rady.